Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, karkówka, mięso chude, surowa
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów(z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 379g) (258.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 74.31 | 191.72 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 132.00 | 6.60 | 340.56 | 17.03 |
Wartość energetyczna (kJ) | 552.66 | 1425.86 | ||
Białko (g) | 18.73 | 37.46 | 48.32 | 96.65 |
Tłuszcz (g) | 5.71 | 8.16 | 14.73 | 21.05 |
Popiół (g) | 0.88 | 2.27 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów(z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 379g) (258.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 14.00 | 1.40 | 36.12 | 3.61 |
Żelazo (mg) | 1.20 | 6.67 | 3.10 | 17.20 |
Magnez (mg) | 22.00 | 6.88 | 56.76 | 17.74 |
Fosfor (mg) | 202.00 | 28.86 | 521.16 | 74.45 |
Potas (mg) | 339.00 | 7.21 | 874.62 | 18.61 |
Sód (mg) | 65.00 | 4.33 | 167.70 | 11.18 |
Sól (mg) | 162.50 | 2.71 | 419.25 | 6.99 |
Cynk (mg) | 3.36 | 42.00 | 8.67 | 108.36 |
Miedź (mg) | 0.10 | 11.33 | 0.26 | 29.24 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.03 | ||
Selen (µg) | 28.20 | 51.27 | 72.76 | 132.28 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów(z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 379g) (258.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.56 | 50.73 | 1.44 | 130.88 |
Ryboflawina (mg) | 0.38 | 34.91 | 0.99 | 90.07 |
Niacyna (mg) | 4.39 | 31.34 | 11.32 | 80.85 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.57 | 31.34 | 4.04 | 80.86 |
Witamina B6 (mg) | 0.52 | 40.08 | 1.34 | 103.40 |
Folacyna ogółem (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 78.80 | 18.54 | 203.30 | 47.84 |
Witamina B12 (µg) | 0.91 | 37.92 | 2.35 | 97.83 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.24 | 3.00 | 0.62 | 7.74 |
Witamina D (µg) | 0.60 | 12.00 | 1.55 | 30.96 |
Witamina D (IU) | 22.00 | 11.00 | 56.76 | 28.38 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów(z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 379g) (258.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.00 | 9.99 | 5.15 | 25.77 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.48 | 6.41 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.62 | 1.60 | ||
Cholesterol (mg) | 60.00 | 20.00 | 154.80 | 51.60 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez odpadów(z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 379g) (258.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 74.92 | 59.31 | 193.29 | 59.31 |
Tłuszcz (kcal) | 51.39 | 40.69 | 132.59 | 40.69 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 126.31 | 100.00 | 325.88 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 59.31, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 40.69, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]