Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, schab cały, mięso chude i tłuste, surowy
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (117.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 66.92 | 78.30 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 198.00 | 9.90 | 231.66 | 11.58 |
Wartość energetyczna (kJ) | 828.99 | 969.91 | ||
Białko (g) | 19.74 | 39.48 | 23.10 | 46.19 |
Tłuszcz (g) | 12.58 | 17.97 | 14.72 | 21.03 |
Popiół (g) | 0.96 | 1.12 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (117.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 18.00 | 1.80 | 21.06 | 2.11 |
Żelazo (mg) | 0.79 | 4.39 | 0.92 | 5.13 |
Magnez (mg) | 21.00 | 6.56 | 24.57 | 7.68 |
Fosfor (mg) | 197.00 | 28.14 | 230.49 | 32.93 |
Potas (mg) | 356.00 | 7.57 | 416.52 | 8.86 |
Sód (mg) | 50.00 | 3.33 | 58.50 | 3.90 |
Sól (mg) | 125.00 | 2.08 | 146.25 | 2.44 |
Cynk (mg) | 1.74 | 21.75 | 2.04 | 25.45 |
Miedź (mg) | 0.06 | 6.22 | 0.07 | 7.28 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.01 | ||
Selen (µg) | 33.20 | 60.36 | 38.84 | 70.63 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (117.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.60 | 0.80 | 0.70 | 0.94 |
Tiamina (mg) | 0.90 | 81.91 | 1.05 | 95.83 |
Ryboflawina (mg) | 0.25 | 22.55 | 0.29 | 26.38 |
Niacyna (mg) | 4.58 | 32.71 | 5.36 | 38.28 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.72 | 14.46 | 0.85 | 16.92 |
Witamina B6 (mg) | 0.47 | 36.31 | 0.55 | 42.48 |
Folacyna ogółem (µg) | 1.00 | 1.17 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 69.70 | 16.40 | 81.55 | 19.19 |
Witamina B12 (µg) | 0.53 | 22.08 | 0.62 | 25.84 |
Witamina A (IU) | 7.00 | 8.19 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 2.34 | 0.33 |
Retinol (µg) | 2.00 | 2.34 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.21 | 2.62 | 0.25 | 3.07 |
Witamina D (µg) | 0.50 | 10.00 | 0.58 | 11.70 |
Witamina D (IU) | 21.00 | 10.50 | 24.57 | 12.29 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (117.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.36 | 21.80 | 5.10 | 25.51 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 5.61 | 6.56 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.34 | 1.57 | ||
Cholesterol (mg) | 63.00 | 21.00 | 73.71 | 24.57 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (117.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 78.96 | 41.09 | 92.38 | 41.09 |
Tłuszcz (kcal) | 113.22 | 58.91 | 132.47 | 58.91 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 192.18 | 100.00 | 224.85 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 41.09, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 58.91, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]