Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude i tłuste bez kości, pieczone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (317.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 57.33 | 181.74 | 48.73 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 252.00 | 12.60 | 798.84 | 39.94 | 214.20 | 10.71 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1055.07 | 3344.58 | 896.81 | |||
Białko (g) | 26.99 | 53.98 | 85.56 | 171.12 | 22.94 | 45.88 |
Tłuszcz (g) | 15.15 | 21.64 | 48.03 | 68.61 | 12.88 | 18.40 |
Popiół (g) | 1.11 | 3.52 | 0.94 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (317.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 6.00 | 0.60 | 19.02 | 1.90 | 5.10 | 0.51 |
Żelazo (mg) | 0.93 | 5.17 | 2.95 | 16.38 | 0.79 | 4.39 |
Magnez (mg) | 22.00 | 6.88 | 69.74 | 21.79 | 18.70 | 5.84 |
Fosfor (mg) | 214.00 | 30.57 | 678.38 | 96.91 | 181.90 | 25.99 |
Potas (mg) | 346.00 | 7.36 | 1096.82 | 23.34 | 294.10 | 6.26 |
Sód (mg) | 48.00 | 3.20 | 152.16 | 10.14 | 40.80 | 2.72 |
Sól (mg) | 120.00 | 2.00 | 380.40 | 6.34 | 102.00 | 1.70 |
Cynk (mg) | 2.64 | 33.00 | 8.37 | 104.61 | 2.24 | 28.05 |
Miedź (mg) | 0.02 | 1.78 | 0.05 | 5.64 | 0.01 | 1.51 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.03 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 40.30 | 73.27 | 127.75 | 232.27 | 34.25 | 62.28 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (317.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.40 | 0.53 | 1.27 | 1.69 | 0.34 | 0.45 |
Tiamina (mg) | 0.60 | 54.91 | 1.91 | 174.06 | 0.51 | 46.67 |
Ryboflawina (mg) | 0.29 | 26.36 | 0.92 | 83.57 | 0.25 | 22.41 |
Niacyna (mg) | 5.04 | 36.03 | 15.99 | 114.21 | 4.29 | 30.62 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.53 | 10.62 | 1.68 | 33.67 | 0.45 | 9.03 |
Witamina B6 (mg) | 0.36 | 27.92 | 1.15 | 88.52 | 0.31 | 23.73 |
Folacyna ogółem (µg) | 8.00 | 25.36 | 6.80 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.56 | 23.33 | 1.78 | 73.97 | 0.48 | 19.83 |
Witamina A (IU) | 9.00 | 28.53 | 7.65 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 1.10 | 22.00 | 3.49 | 69.74 | 0.94 | 18.70 |
Witamina D (IU) | 43.00 | 21.50 | 136.31 | 68.16 | 36.55 | 18.27 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (317.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5.35 | 26.75 | 16.96 | 84.80 | 4.55 | 22.74 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 6.68 | 21.18 | 5.68 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.30 | 4.12 | 1.10 | |||
Cholesterol (mg) | 81.00 | 27.00 | 256.77 | 85.59 | 68.85 | 22.95 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (317.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 107.96 | 44.19 | 342.23 | 44.19 | 91.77 | 44.19 |
Tłuszcz (kcal) | 136.35 | 55.81 | 432.23 | 55.81 | 115.90 | 55.81 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 244.31 | 100.00 | 774.46 | 100.00 | 207.66 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 44.19, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 55.81, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]